herman maes

news

'Portraits in the Gallery', Kunstennacht, Hasselt

Mei 2018 - Curator in eigen huis: 'Portraits in the Gallery'

Herman Maes is kunstverzamelaar. In zijn huis plaatst hij alle mogelijke kunstvormen naast en tegenover elkaar, van historische avant-garde tot actuele kunst. Zo is zijn huiselijke omgeving voortdurend in verandering.

Zijn kunstverzameling ontstond bij zijn voorvaderen: schrijver Herman Teirlinck (overgrootvader), en avant-garde kunstenaar Karel Maes (grootvader). Voor Herman Maes is deze verzameling een onuitputtelijke bron van beeldende informatie.

Tijdens de Hasseltse kunstennacht stelt Maes zijn huis open voor het publiek. Voor deze editie  stelt Maes allerlei vormen van 'portretkunst' samen uit zijn eigen collectie en die van anderen, gaande van foto's, schilderijen en beelden tot installaties. Hij wil de bezoeker kunst op een andere manier laten beleven, uit de museale context, in een huiselijke sfeer.

joke timmermans